lördag 27 juli 2013

Goddess - Josephine Angelini

Titel: Goddess
Författare: Josephine Angelini
Serie: Starcrossed #3
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 432

Beskriving från Goodreads:  
After accidentally unleashing the gods from their captivity on Olympus, Helen must find a way to re-imprison them without starting a devastating war. But the gods are angry, and their thirst for blood already has a body count.

To make matters worse, the Oracle reveals that a diabolical Tyrant is lurking among them, which drives a wedge between the once-solid group of friends. As the gods use the Scions against one another, Lucas’s life hangs in the balance. Still unsure whether she loves him or Orion, Helen is forced to make a terrifying decision, for war is coming to her shores.

In Josephine Angelini’s compelling conclusion to the masterfully woven Starcrossed trilogy, a goddess must rise above it all to change a destiny that’s been written in the stars. With worlds built just as fast as they crumble, love and war collide in an all-out battle that will leave no question unanswered and no heart untouched.


Tankar och funderingar:
Sista delen i Starcrossed serien! Jag var så otroligt nervös över att läsa den boken så det inte var sant. Tyckte väldigt mycket om Starcrossed och Dreamless som jag läste förra året så förväntningarna var skyhöga. Och jag kan säga att jag inte blev besviken.

Slutet kanske inte var det bästa som finns men jag är ändå glad över att det är ett slut som faktiskt kan räknas som ett slut. Man fick svar på några av sina frågor man hade i de övriga böckerna men ändå fanns det några kvar. Slutet var också sådant om  Josephine Angelini skulle bestämma sig för ändå skriva en fortsättning så går det också.

Eftersom det var ett tag sen jag läste de två första böckerna så hade jag glömt bort ganska mycket. Och jag hade läst de två första böckerna på svenska också och det förvirrade mig faktiskt lite. I de svenska böckerna heter huvudpersonen Helena och i de engelska blir det Helen. Väldigt lika men jag hade svårt för det ändå. Visst kunde jag läsa sista delen på svenska också, den kom ju till och med ut tidigare än den engelska men mitt bibliotek var så seg att köpa in den att jag orkade inte vänta.
Jag hade också svårt med alla olika POV, jag hade för mig att det bara var ifrån Helens POV i de övriga böckerna men i den här boken så fick man från ett par till.

Vid det här laget är jag ganska trött på triangeldraman men i den här boken störde jag mig inte på det allt för mycket. Är dock väldigt irriterande att jag alltid ska heja på fel kille hela tiden. Så blev självklart lite besviken att Helen valde Lucas istället. Visst är det menade för varandra och jag förstod att det skulle hända så blev man lite besviken.

Jag kan babbla på hur mycket om som helst om den här boken men den skulle då innehålla alldeles för mycket spoilers. När ni har läst boken snälla säg till för det skulle vara så kul att prata med någon om den.

Favorit Citat:
“The only time you ever hurt me is when you leave me,”

“I could wait my whole life for you, and you’d still be in love with Lucas.”

“Hector, if you get yourself killed again, when I take over Hades I’ll give you a really long time-out in Tartarus,”

“Yes,” he whispered. “Until the next time you see Lucas. But you already know this. You didn’t just fall in love with him once. You fall in love with him every time you look at him.”

“I made you a world.”Andra delar i serien: 
1. Starcrossed
2. Dreamless
3. Goddess

1 kommentar: