fredag 31 maj 2013

Avsluta serier

Att det ska vara så svårt att avsluta bokserier. Satt igår och skrev ner alla serier jag har läst för att sedan ta reda på vilka av dom jag faktiskt har varit duktig och avslutat. Visst var det en hel del jag har avslutat men herregud vad många serier jag har börjar på och inte avslutat. 

Jag har läst/börjat på hela 55 st serier och av dom har jag bara avslutat 17st!
Men sen finns det ju också serier där sista/nästa del inte har släpps ännu. Det är ju inte i och för sig serier jag har avslutat men jag är ju ikapp så det är ju inget jag kan göra just nu för att avsluta serien. Jag har 14 st serier där nästa del inte har kommit ut än.  Jag har också 5 st serier som jag tyckte var så värdelösa att jag aldrig kommer att avsluta.
Så om jag har gjort matten rätt så kan jag avsluta/komma till senaste släppta boken i serien på hela 19 st
Nu vet jag vad jag ska ta tag i sommar...

Hur är det med er? Hur många serier har ni börjat på och hur många har ni avslutat?

Edit, Lena frågade om jag hade en lista på alla serier jag  läst/läser/vill läsa (dock är inte min vill läsa med, den är alldeles för lång) vilken jag fixade till som du kan hitta här.

Månadssummering: Maj



Svenska: 0
Engelska: 16
Antal Sidor: 5246
Antal påbörjande serier: 8
Antal avslutade serier: 1
Antal Noveller (#0,5 #1,5 etc): 3


Lästa böcker:
  1. Unravelling (Unraveling #1) - Elizabeth Norris, 445 sidor
  2. My Soul to Lose (Soul Screamers #0.5) - Rachel Vincent, 61 sidor
  3. Breathe (Breathe #1) - Sarah Crossan, 384 sidor
  4. Level 2 (The Memory Chronicles #1) - Lenore Appelhans, 320 sidor
  5. Grave Mercy (His Fair Assassin #1) - Robin LaFevers, 484 sidor
  6. The Unbecoming of Mara Dyer (Mara Dyer #1) - Michelle Hodkin, 452 sidor
  7. The Evolution of Mara Dyer (Mara Dyer #2) - Michelle Hodkin, 544 sidor
  8. Born at Midnight (Shadow Falls #1) - C.C. Hunter, 398 sidor
  9. Legend (Legend #1) - Marie Lu, 304 sidor
  10. Turned at Dark (Shadow Falls #0.5)- C.C. Hunter, 32 sidor
  11. Awake at Dawn (Shadow Falls #2) - C.C. Hunter. 383 sidor
  12. The Runaway Queen (The Bane Chronicles #2) - Cassandra Clare, 60 sidor
  13. Dead Reckoning (Sookie Stackhouse #11) - Charlaine Harris, 336 sidor
  14. The Summer I Became a Nerd - Leah Rae Miller, 267 sidor
  15. Goddess (Starcrossed #3) - Josephine Angelini, 432 sidor
  16. Die for Me (Die for Me #1) - Amy Plum, 344 sidor

Bästa boken: Born at Midnight 
Sämsta boken:  Level 2  
Största överraskning: Breathe
Största besvikelse:  Grave Mercy

Sammanfattning:
Den här månaden tog jag en paus ifrån bloggandet. Jag trodde då att jag skulle få ännu mera tid att läsa men så blev det inte. Hittills är det den sämsta månaden den här året men jag har helt enkelt inte haft lust att läsa. Men några böcker blev det i alla fall. Det här är också månaden då jag började på en sjuhelsike många serier, ska försöka fokusera på att läsa fortsättningar nästa månad bara för det.

torsdag 30 maj 2013

tag: Book Rescue Tag

Jag blev taggad av Frida ifrån Fridas bokhylla och Cecilia från BookObsession att göra The Book Rescue tag vilken är motsatsen till The Book Sacrifice. Taggen startades av Rebecka från Mina Thoughts där det går ut på att rädda böcker istället för att offra dom.

1. En lånad bok.
Du står i biblioteket och omges av alla böcker du någonsin lånat och läst. Helt plötsligt hörs bibliotekariens skrik, och han/hon skriker ut i biblioteket att en vulkan i närheten har börjat spruta lava, och att den lavan tar sig fram onaturligt snabbt för att vara lava. Din ända chans att överleva är att springa till närmaste höga berg. Du får en stark känsla av att behöva rädda en av böckerna i biblioteket, men berget ligger ett par kilometer bort och du orkar bara springa den sträckan med en bok.
Vilken bok som du någon gång lånat på biblioteket bestämmer du dig för att rädda?


2. En tegelsten.
Du är på en månadslång kryssning och har tagit med dig en hel väska med alla dina
tegelstens-böcker så att du ska ha något och läsa under hela månaden. Mitt ute på havet hörs en smäll, det är en av motorerna som har exploderat, och skeppet sjunker nu i en hissnande fart. Du sitter och läser en av tegelstenarna uppe på däck, du hinner inte springa till hytten för att hämta de andra böckerna, utan måste direkt ner i en av livbåtarna.

Vilken tegelsten skulle du helst ha läst vid det tillfället i vetskapen om att det är den enda boken du kan rädda?


3. En bok på översta hyllan.
Det har börjat en brand i ditt hus/lägenhet som har spridit sig
till din bokhylla, varav hela din hylla står i brand förutom översta hyllplanet.
Vilken bok räddar du undan lågorna som står på översta hyllan i din bokhylla?


4. En bok på TBR-listan.
Tänk dig följande; Du har precis varit i bokhandeln och köpt alla de böcker du har på din TBR-lista. Eftersom att det var så många böcker tog du med dig en kärra att förflytta böckerna i, och behövde därför inte någon påse. Helt plötsligt öppnas himmeln och regnet öser ner. Du kan rädda en av böckerna du precis köpt genom att stoppa den innanför jackan/koftan, men det är också allt som får plats.
Vilken bok (som du ej har läst) väljer du att rädda?



5. En Serie.
Ett event för bokälskande äger rum ute på landet och du njuter av att vara där. Det har samlats ihop vad som känns som en miljon böcker, och du hittar alla serier du någonsin läst i var sin hög vart du än ser. En skördetröska som skördade en åker precis intill är utom all kontroll och kör i högsta hastigheten mot högarna med serier.
Vilken serie räddar du undan att strimlas sönder av maskinen?




6. Ett Vackert omslag.
Ännu en gång befinner du dig i en bokhandel, den här gången står du mellan hyllorna och kollar in de böckerna med de finaste omslagen, när en av bokhandelns fönster exploderar i glasskärvor och ett hårigt monster hoppar in. Monstret verkar avsky synen av de vackra omslagen och du bestämmer dig för att ta med dig det vackraste omslaget du kan hitta som skydd mot alla monster och bevara det för alltid.
Vilken bok har ett så vackert omslag att du tror att det skulle kunna skydda dig mot de monster som numera dominerar världen? (kan vara en bok du läst eller en bok du inte läst)


7. Sista boken i ditt liv.
Du vaknar på morgonen, och dem säger på nyheterna att solen har börjat brinna mindre och mindre på bara några timmar och att den inte kommer skina alls efter nästa natt. Solen kommer alltså efter sin nedgång i kväll aldrig mer gå upp, och saknandet av sol kommer göra planeten obeboelig.
Vilken bok läser du i vetskapen om att det kommer bli den sista boken du någonsin läser?



onsdag 29 maj 2013

Waiting on Wednesday [4]


Waiting on Wednesday började Jill hos Breaking the Spine och är ett sätt att visa upp kommande böcker som man längtar lite extra till!

Linked (Linked #1)
by Imogen Howson
Expected publication: June 11th 2013


Elissa used to have it all: looks, popularity, and a bright future. But for the last three years, she’s been struggling with terrifying visions, phantom pains, and mysterious bruises that appear out of nowhere.

Finally, she’s promised a cure: minor surgery to burn out the overactive area of her brain. But on the eve of the procedure, she discovers the shocking truth behind her hallucinations: she’s been seeing the world through another girl’s eyes.

Elissa follows her visions, and finds a battered, broken girl on the run. A girl—Lin—who looks exactly like Elissa, down to the matching bruises. The twin sister she never knew existed.

Now, Elissa and Lin are on the run from a government who will stop at nothing to reclaim Lin and protect the dangerous secrets she could expose—secrets that would shake the very foundation of their world.

Riveting, thought-provoking and utterly compelling, Linked will make you question what it really means to be human.

tisdag 28 maj 2013

Unravelling - Elizabeth Norris

Titel: Unravelling
Författare: Elizabeth Norris
Serie: Unravelling #1
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 445

Beskriving från Goodreads:  
STOP THE COUNTDOWN. SAVE THE WORLD…

Leaving the beach, seventeen-year-old Janelle Tenner is hit head on by a pickup truck.

And killed.

Then Ben Michaels, resident stoner, is leaning over her. And even though it isn’t possible, she knows Ben somehow brought her back to life…

Meanwhile, Janelle’s father, a special agent for the FBI, starts working on a case that seems strangely connected to Ben. Digging in his files, Janelle finds a mysterious device – one that seems to be counting down to something that will happen in 23 days and 10 hours time.

That something? It might just be the end of the world. And if Janelle wants to stop it, she’s going to need to uncover Ben’s secrets – and keep from falling in love with him in the process…



Tankar och funderingar:
Efter ha läst en recension som hyllade sönder den här boken (förlåt jag minns inte vart eller vems det var) var jag bara tvungen att beställa hem den. Och när jag såg att boken kostade bara 35 kr på The Book Depository var ju bara det ett stort plus.

Tyvärr kan jag inte säga att boken blev en ny favorit men den var ändå riktigt spännande att man inte kunde lägga den ifrån sig. Boken största styrka är helt klart den snabba takten och spänningen. Riktigt spännande var det med den mystiska nedräkningsystemet, var det verkligen en nedräkning till jordens undergång? Jag kan fortfarande inte riktigt förstå hur över 400 sidor kunde flyga förbi så snabbt, så spännande var det att läsa boken.

Jag skulle beskriva boken som en blandning av tv-seriena Fringe och Veronica Mars vilket är två av mina favorit serier. Dock kunde Janelle var lite små tråkig vid sina tillfällen, om jag ska vara ärlig så var hon ganska grå och blek. Men på något sätt så föll jag för henne och hennes bad-ass stil och att hon måste få reda på allt (som annars kan vara ganska irriterande). Tyckte att Ben var lite små charmig men jag var rädd hela tiden att det var något fel med honom, som till exempel att han skulle vara ond egentligen.
Måste även nämna Janelles bästa kompis Alex. Äntligen en bok där huvudkaraktärens bästa killkompis inte är förälskad i huvudrollen! Det var på tiden, är ganska trött på triangeldraman! I stort sätt var alla relationer mellan alla karaktärer så otroligt vackra (och trovärdiga!) att man nästan inte kunde hata någon!

Trodde dock att boken var en stand-alone så blev lite besviken över att boken slutade i en liten cliffhanger. Jag känner mig lite konstig men tyckte att slutet skulle passa en stand-alone men inte en serie. Kommer hur som helst slänga mig över sista delen när den kommer ut som paperback!

Favorit Citat:
“So your perfect proposal, what would it be?" Ben asks. "Seriously?"... "I don't know. It would just be the two of us, and I guess I'd want him to say something honest, not overly romantic, not something that would make a great story to tell his friends. I'd just want him to lean over..." As I say it, I lean slightly toward Ben, close enough that I can feel the warmth of his body radiating into the empty space between us, and drop the volume of my voice. "... and say 'Janelle Tenner, fucking marry me.”

“When the zipper snaps open, Ben pauses, his breath hot in my ear. "Janelle Tenner," he whispers. "I fucking love you.”


“Humans have precious few instincts, but that's because we don't listen to them. We let logic and knowledge get in the way. My dad always said that when instincts are at war with something society has taught you, listen to your instincts first and ask questions later. ”



Andra delar i serien: 
1. Unravelling
2. Unbreakable

måndag 27 maj 2013

tag: Sommarläsning

Jag blev taggad av Petra att göra denna enkät, tack så mycket sötnos! <3



1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?

 Touch of Frost - Jennifer Estep
 Goddess - Josephine Angelini
The Immortal Rules - Julie Kagawa
The Program - Suzanne Young 
The 5th Wave  - Rick Yancey

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?


 Jag har haft de tre första böckerna i I am Number Four (Lorien Legacies) serien i bokhyllan ett tag.


3. Var är bästa stället att läsa i sommar?

Skulle vilja säga vid stranden men jag är inte sådär jätte förtjust i värmen så säger därför mormors kalla källare. 

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?


I sängen som står precis vid balkongen.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?


 Jag hoppas och tror att det kommer blir Touch of Frost -  Jennifer Estep .
Petra är ju så tokig i serien och hon och jag har väldigt lik boksmak.


6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?

 Delirium - Lauren Oliver

7. Strand eller hängmatta?

 Strand.

8. Deckare eller roman?

 Kanske roman, inte vet jag?

9. Favoritgenre?

 Young Adult!

10. Tagga 3 andra!

Fridas Bokhylla

söndag 26 maj 2013

The Maze Runner - James Dashner

Titel: The Maze Runner
Författare: James Dashner
Serie: The Maze Runner #1
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 384

Beskriving från Goodreads:  
When the doors of the lift crank open, the only thing Thomas remembers is his first name. But he's not alone. He's surrounded by boys who welcome him to the Glade - a walled encampment at the centre of a bizarre and terrible stone maze. Like Thomas, the Gladers don't know why or how they came to be there - or what's happened to the world outside.







Tankar och funderingar:
Jag hade hört så otroligt mycket bra saker om The Maze Runner så jag var bara tvungen att beställa hem serien men måste dock säga att jag blev jätte besviken. Jag förstår inte hypen om att boken är så otroligt bra det minsta. Jag säger inte att boken är värdelös det är den verkligen inte men jag tycker inte den var så vidare värst bra heller.

Den var riktigt händelselös och seg i början och det var inte försen runt slutet jag riktigt kom in i boken. Jag kände mig som ett stort frågetecken nästan hela tiden och för mig tyvärr så förstörde det läsupplevelsen. Jag kommer självklart läsa fortsättningen, dels för jag har alla böcker hemma men också för att jag vill ha ett svar på alla mina frågor.

Nu låter jag ganska jätte negativ men så hemsk är ju som sagt den inte. Thomas som är huvudkaraktären är en otroligt spännande och bra karaktär. Jag tycker om att han är modig, atletiskt men mest att han är smart och att han inte är rädd över att ställa frågor. Redan från början förstod man att det var något speciellt med honom och det var mycket tack vare det att jag fortsatte och läsa för jag var bara tvungen att få reda på vem han egentligen är.

Måste säga att slutet var riktigt spännande och det var vid den tidpunkten jag kände att boken inte var så himla dålig som jag tyckte till en början, hade dock hoppats och trott att hela boken skulle hålla den takten. Som jag sa tidigare kommer jag läsa fortsättningen men kanske inte än på ett tag.

Visste ni föresten att boken ska bli en film?

Favorit Citat:
“You are the shuckiest shuck faced shuck in the world!”

“Shouldn't someone give a pep talk or something?" Minho asked, pulling Thomas's attention away from Alby.
"Go ahead," Newt replied.
Minho nodded and faced the crowd. "Be careful," he said dryly. "Don't die.”




Andra delar i serien: 
0.5. The Kill Order
1. The Maze Runner
2. The Scorch Trials
3. The Death Cure

lördag 25 maj 2013

Stacking the Shelves [9]


Började hos Tynga's Reviews. Stacking the Shelves  handlar om att man delar med sig av de böcker som vi har utökat våran bokhylla/boksamling med. Det kan vara böcker man har köpt i butik eller online, bok man har fått från kompis, lånat från biblioteket eller kanske en e-bok som man har köpt/fått. 


Tänkte visa upp alla böcker jag har fått hem under min blogg uppehåll. Hade tänkt först att spela in en bookhaul men när pojkvännen är hemma hos mig så känns det lite jobbigt att spela in när han tittar. Så kanske nästa gång. Förlåt för de suddiga bilderna, det är tagen med mobilkamera som inte är den bästa.


Strange Angels and Betrayals (Strange Angels #1-2) - Lili St. Crow
Burn Bright (Night Creatures #1) - Marianne de Pierres
Fragments (Partials #2) - Dan Wells
Shades of Earth (Across the Universe #3) - Beth Revis 
Die for Me (Revenants #1) - Amy Plum 
Until I Die (Revenants #2) - Amy Plum 


Kiss of Frost (Mythos Academy #2) - Jennifer Estep 
Touch of Frost (Mythos Academy #1) - Jennifer Estep
Grave Mercy (His Fair Assassin #1) - R.L. LaFevers
Sweet Evil (The Sweet Trilogy #1) - Wendy Higgins
Darkness Before Dawn (Darkness Before Dawn Trilogy #1) - J.A. London
Succubus Blues (Georgina Kincaid #1) - Richelle Mead 

Glömde även bort att jag hade fått hem The Eternity Cure av Julie Kagawa och jag är för lat för att ta om bilderna.


Jag har även blivit med läsplatta också. Tänkte göra ett eget inlägg i framtiden då jag berättar vad jag tycker om plattan och andra saker, men kan säga hittills att jag älskar den!
För er som undrar vad för platta det är så är det en Sony PRS-T2.

fredag 24 maj 2013

Apollyon - Jennifer L. Armentrout

Titel: Apollyon
Författare: Jennifer L. Armentrout
Serie: Covenant #4
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 330

Beskriving från Goodreads:  
Fate isn’t something to mess with… and now, neither is Alex.

Alex has always feared two things: losing herself in the Awakening and being placed on the Elixir. But love has always been stronger than Fate, and Aiden St. Delphi is willing to make war on the gods—and Alex herself—to bring her back.

The gods have killed thousands and could destroy entire cities in their quest to stop Seth from taking Alex’s power and becoming the all-powerful God Killer. But breaking Alex’s connection to Seth isn’t the only problem. There are a few pesky little loopholes in the whole “an Apollyon can’t be killed” theory, and the only person who might know how to stop the destruction has been dead for centuries.

Finding their way past the barriers that guard the Underworld, searching for one soul among countless millions, and then somehow returning will be hard enough. Alex might be able to keep Seth from becoming the God Killer… or she might become the God Killer herself.


Tankar och funderingar:
Enda sedan cliffhangern i tredje delen i Covenant serien har jag längtat efter Apollyon, men jag måste säga att jag blev rikligt besviken. Hela serien har varit otroligt bra tills man kommer till den här boken som tyvärr inte riktigt höll måttet.

Handlingen var väldigt seg och ganska små tråkig. Det var inte försen runt slutet som det började bli lite spännande men innan det så hände det i stort sätt ingenting, inget viktigt i alla fall. Apollyon kändes mer vara en uppbyggnad inför det sista boken i serien, och jag är helt säker på att sista boken kommer vara helt episk.

Jag blir alltid förälskad i Jennifer L. Armentrouts karaktärer och Alex växer mer och mer ju längre in serien man kommer. Hon blir bara bättre och bättre och det märks att hon har utvecklas, hon är inte längre så impulsiv och hetsig längre vilket är riktigt bra. Hon börjar äntligen tänka igenom sina beslut innan hon gör dom, vilket gjorde kunde störa mig på innan.

Som jag nämnde i min recension av Deity så ser jag äntligen vad Alex ser i Aiden. Jag tror till och med jag börjar bli förälskad i honom. I den här boken får man lära känna Aiden mer på djupet vilket gjorde att mitt hjärta smälte ännu mer för honom.
Seth var inte med så mycket i den här boken och jag måste säga att jag saknar honom även fast han har varit en stor dumskalle i de senaste böckerna. Jag hoppas innerligt att det går att rädda honom, för han är ju inte elak egentligen - han vill ju bara bli älskad.

Det är med höga förhoppningar jag väntar på att sista delen ska komma ut. November kan inte komma snabbt nog.


Favorit Citat:
Go ahead," Apollo said to Luke. "Tell them what it is, since it's obviously hugging material."
Crimson stained Luke's cheeks. "Legend goes that one of the gates to hell is in Stull Cemetery in Kansas."
"Oh, gods," I muttered, remembering where I'd heard this before. "Wasn't that a season finale on Supernatural?" When the boys nodded, my eyes rolled. "Seriously? Are Sam and Dean going to be there?”

“Wait. Is this book about aliens?”
She snatched it back from me. “Yes.”
“Really?”
“But they’re hot aliens.” She tapped on the guy’s face with one thin finger. “And he can be my ET any day.”

“We had no idea what waited ahead of us, other than the big, fat unknown, and most likely a big, fat kick in the face. The gravity of that was killing me-killing us
I squared my shoulders. "Release the Kraken!"
Several sets of eyes settled on me.
"What?" I gave a lopsided shrug. "I've always wanted to yell that since I saw that movie. Seemed like the perfect moment.”



Andra delar i serien: 
1. Half-Blood
2. Pure
3. Deity
4. Apollyon
5. Sentinel

torsdag 23 maj 2013

I´m Back!

Efter nästan en månads paus från bloggen är jag nu tillbaka! Det var väl på tiden? 






tag: Book Sacrifice Tag

För ganska länge sedan blev jag taggad av Rebecka från Mina Thoughts att göra The Book Sacrifice taggen så här kommer den. Tack igen att du taggade mig förlåt bara att det tog sådan tid för mig att göra den.

Taggen går ut på att man blir ställd i olika scenarion där man måste offra en bok.

1. En överskattad bok.
Vi börjar med Zombieapokalyps! Låt oss säga att du är i en bokhandel, kollar runt bland bokhyllorna, när BAM! Zombie attack. Ett meddelande i högtalarna berättar att militären har upptäckt att zombiernas enda svaghet är överskattade böcker.
Vilken bok kastade, med vetskap om att det är en väldigt hypad bok (för att vara säker på att det ska fungera), skulle du kasta på dem?

Så bra som alla säger den är är den verkligen inte!

2. En uppföljare
Låt oss säga att du precis lämnat frisören med en fantastisk ny frisyr och BOOM: kraftigt skyfall, du har aldrig sett sånt regn i hela ditt liv.
Vilken uppföljare är du villig att offra som paraply för att skydda dig själv?



3. En klassiker
Låt oss nu säga att du sitter på en föreläsning och din lärare pratar oavbrutet om hur en klassiker förändrade världen, hur den revolutionerade litteraturen och du blir så trött på det att du kastarklassikern rakt i ansiktet på hen för att vet du vad? Den här klassiker är bara idiotisk och är värd all kvarsittning bara för att visa alla hur du känner.
Vilken klassiker kastade du?



4. Sämsta boken i ditt liv!
Du hänger i biblioteket när BAM! Global uppvärmning råder plötsligt och världen utanför har plötsligt blivit frusen ödemark. Du är fångad och din enda chans att överleva är att elda böcker.
Vilken bok springer du först till, som du skulle bränna upp utan att känna någon ånger?



5. En karaktär som skulle förklaras som häxa
(Emelies egna fråga)
  Vi tar ett hopp bakåt i tiden, häxjakten är i full fart under 1500-talet i Sverige. Människor
avrättas som varulvar eller häxor åt både höger och vänster. Med oss har vi ett antal bokkaraktärer när vi plötsligt blir anklagade för häxeri. De misstänker att det finns en häxa/varulv i vårt gäng, men de vet inte vem.
Medvetandes om att domen för häxeri är antingen vattenprovet eller att brännas på bål, vem av dessa karaktärer hänger du ut som häxa?

Meghan Chase

6. Ett vidrigt omslag
(Ebbas egna fråga)
Du går runt och vandrar lite i skogen då det plötsligt hoppar fram en blodtörstig vampyr och du är
extremt när på att bli dödad tills du lyckas finna en vass pinne och sticker den rakt i vampyrens hjärta. Det visar sig att din stad blivit invaderad av de blodtörstiga monsterna och nu är det ditt jobb att stoppa dem! För att öva upp dina vampyrslayerskills måste du stappa sönder lite olika saker.
Vilken bok har ett så fult omslag att du med glädje sticker pålen rakt i den?


7. Mest hatade kärlekspar
(Nellys egna fråga)
Du sitter på tunnelbanan, det är Alla hjärtans dag och det står ett par och hånglar precis bredvid
din plats. Du är nybliven singel och känner att alla kärlekspar bara kan fara och flyga. Du får lust att sända detta par till en planet långt, långt bort.

Vilket par får du lust att skicka till planeten Jupiter?

America och Aspea

8. En bok som fått dig att kassera en hel genré
(Melanies egna fråga)
Något försöker bryta sig in i ditt hus. Det visar sig vara ett monster som får energi från böcker som
får dig att tappa tron på en hel genré. Den överlever alltså av att när en bok är så pass dålig att du aldrig vill läsa en sådan bok i en liknande genré igen. Du måste snabbt välja ut en bok som ger den sådan energi och förstöra den.

Vilken bok har du läst, som var så pass dålig att du inte vill läsa en annan bok i samma genré, slänger du i elden?

Svår fråga. Jag läser i stort sätt allt så även fast en bok i en genré är dålig så kan jag ändå i framtiden läsa ifrån samma genré. 

9. En superseg bok
(Miriams egna fråga)
Tänk dig att du läser en bok som är så seg, så seeeeg att du sakta börjar somna. Somna så djupt att
du hamnar i koma...

Vilken seg bok skulle det kunna vara?


Eftersom jag inte vet vilka som inte har gjort den här taggen så taggar jag alla som inte har gjort den ännu. 

torsdag 9 maj 2013

Underbara helvete - Jamie McGuire

Tack Kalla Kulor för detta bokexemplar!

Titel: Underbara helvete
Författare: Jamie McGuire
Serie: Beautiful #1
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 358

Beskriving från Goodreads:  
Tillsammans är de en katastrof. Ett underbart helvete.
En våldsamt intensiv kärlekshistoria som kommer att hålla dig klistrad vid boksidorna.

Abby har lämnat sitt mörka förflutna bakom sig, fast besluten att aldrig återvända. Tillsammans med sin bästa kompis America har hon flytt till Eastern University för att börja ett nytt liv. Hädanefter ska hon vara en duktig flicka. Men så möter hon Travis, killen som slåss för pengar på illegala slagsmålsklubbar och som alltid har ett koppel av tjejer efter sig.

Abby lovar sig själv att aldrig falla för Travis och i stället inleder de en vänskap. En vänskap som med tiden fördjupas och intensifieras tills den plötsligt har förvandlats till just det Abby med alla medel försökt undvika. Hon vet att de inte är bra för varandra, ändå kan hon inte hålla sig borta ifrån honom.

Deras relation blir snart alltmer kaotiskt upp och ner, destruktivt hänförande och fullkomligt underbar. Samtidigt smyger sig Abbys förflutna allt närmare och hotar att rämna hela deras värld.


Tankar och funderingar:
Först vill jag tacka Malin från Kalla Kulor som skickade boken till mig, tack så hemskt mycket!

Jag trodde aldrig jag skulle tycka den här boken men nu när boken är utläst kan jag inte sluta tänkta på den, på ett bra sett! Jag var fast från första sidan och jag läste klart boken på en dag. Jag blev till och med irriterad på mig själv när jag behövde göra oviktiga saker som att gå på toaletten eller äta för då kunde jag inte läsa.

Jag älskar i stort sätt alla karaktärer (det finns undantag, Parker) och jag tyckte alla lyste upp boken på sitt eget lilla speciella sätt. Självklart föll jag för Travis även fast jag kunde tycka att det var lite creepy hur besatthet av Abby, och jag hoppas i andra boken att man får reda på varför.
Tyckte det var lite spännande att inte veta om Abbys bakgrund som hon sprang iväg ifrån och vad det visade sig vara kunde jag aldrig lista ut!

Jag hade aldrig tidigare läst en bok ur den nya genre New Adult och kommer definitivt läsa många mer böcker i den genren.

Jag kan inte beskriva hur mycket jag tycker om den här boken och måste säga att det är nog bästa boken jag har läst hittills i år. Rekommenderas varmt!

Edit: Jag har läst andra boken Walking Disaster som är i samma bok fast ifrån Travis perspektiv. Eftersom det är i stort sätt samma bok tänkte jag bara säga att jag älskar serien ännu mer nu när man får komma in i Travis huvud. Älskar verkligen  båda böckerna och jag har en känsla av att jag kommer läsa dom många gånger





Andra delar i serien: 
1. Underbara Helvete (Eng: Beautiful Disaster)

2. Walking Disaster

fredag 3 maj 2013

en paus

I flera dagar har jag bara inte haft orken att blogga utan det har mer varit som en tvång att få ut inlägg. Så därför har jag nu tänkt mig att ha en liten paus från bloggandet för att få tillbaka kärleken till bloggen.
Jag vet inte hur länge pausen kommer att vara hålla men under tiden kommer inga inlägg att bli publicerade (tags, bookhauls och annat kul kan slinka förbi). 
Men oroa er inte, jag kommer fortfarande vara kvar och läsa alla bloggar jag följer så så lätt blir ni inte av med mig!

Ni kan fortfarande nå mig på (adda/lägg gärna till mig också) på GoodreadsFacebook och Twitter

Puss och Kram
Maddie

torsdag 2 maj 2013

The Elite - Kiera Cass

Titel: The Elite
Författare: Kiera Cass
Serie: The Selection #2
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 323

Beskriving från Goodreads:  
The hotly-anticipated sequel to the New York Times bestseller The Selection.

Thirty-five girls came to the palace to compete in the Selection. All but six have been sent home. And only one will get to marry Prince Maxon and be crowned princess of Illea.

America still isn’t sure where her heart lies. When she’s with Maxon, she’s swept up in their new and breathless romance, and can’t dream of being with anyone else. But whenever she sees Aspen standing guard around the palace, and is overcome with memories of the life they planned to share. With the group narrowed down to the Elite, the other girls are even more determined to win Maxon over—and time is running out for America to decide.

Just when America is sure she’s made her choice, a devastating loss makes her question everything again. And while she’s struggling to imagine her future, the violent rebels that are determined to overthrow the monarchy are growing stronger and their plans could destroy her chance at any kind of happy ending.


Tankar och funderingar:
Så fort den här boken dök ner i min brevlåda var jag bara tvungen att plocka upp och läsa den. Jag tror det var i Januari eller Februari jag läste första boken och blev förälskad i historien. Inte för jag tycker hela storyn är så jätte speciell men det är något som drar dig i den och du vill verkligen inte lägga den ifrån den. Det hände denna gång också när jag läste The Elite. Jag kunde verkligen inte sluta läsa vilket ledde till att jag läste ut boken på en dag!

Oftast brukar andra boken i serien inte var lika bra som första boken men jag måste säga att The Elite slog The Selection med hästlängder. Boken var så sjukt spännande, speciellt när slottet blev attackerad av alla rebeller. Jag satt som på nålar och var nästan beredd att något skulle hända America hela tiden.

På tal om America så måste jag säga att jag tycker om henne så otroligt mycket, oavsett vad som händer så är hon alltid ärlig och står på sig själv. Tycker dock det är lite irriterande hur hon velar mellan Aspen och Maxon hela tiden.
I första boken förstod jag verkligen inte vad hon såg hos Aspen men i den här boken kan jag förstå henne lite men tycker ändå inte det är en tillräcklig bra orsak för att inte välja Maxon. Maxon i den här boken var precis lika gullig som alltid om inte mer, men det var ändå lite läskigt ett tag när det verkade som att han hade gett upp på America och börjat falla för en annan tjej. Dock förstår jag honom varför, kan tänka mig att det är ganska irriterande att tjejen man är förälskad i står och velar och inte vet om hon vill ha dig eller inte.

Jag vill ha nästa bok redan igår! Jag orkar inte vänta på sista boken i serien ska komma ut och få ett avslut på en sådan sjukt bra serie!


Favorit Citat:
“It turns out I'm absolutely terrible at staying away from you. It's a very serious problem.”

“I'm sure you would have stopped it if you could have."
"In a heartbeat.”

“I was afraid I was wrong, that you would change your mind any second. I’ve been looking for a suitable alternative, but the truth is …”—Maxon looked me in the eyes again, unwavering—“there’s only you. Maybe I’m not really looking, maybe they aren’t right for me. It doesn’t matter. I just know I want you. And that terrifies me. I’ve been waiting for you to take back the words, to beg to leave.”



Andra delar i serien: 
1. The Selection
2. The Elite 
3. The One

onsdag 1 maj 2013

Waiting on Wednesday [3]


Waiting on Wednesday började Jill hos Breaking the Spine och är ett sätt att visa upp kommande böcker som man längtar lite extra till!

The Summer I Became a Nerd
by Leah Rae Miller
Expected publication: May 7th 2013



On the outside, seventeen-year-old Madelyne Summers looks like your typical blond cheerleader—perky, popular, and dating the star quarterback. But inside, Maddie spends more time agonizing over what will happen in the next issue of her favorite comic book than planning pep rallies with her squad. That she’s a nerd hiding in a popular girl's body isn’t just unknown, it's anti-known. And she needs to keep it that way.

Summer is the only time Maddie lets her real self out to play, but when she slips up and the adorkable guy behind the local comic shop’s counter uncovers her secret, she’s busted. Before she can shake a pom-pom, Maddie’s whisked into Logan’s world of comic conventions, live-action role-playing, and first-person-shooter video games. And she loves it. But the more she denies who she really is, the deeper her lies become…and the more she risks losing Logan forever.