torsdag 31 januari 2013

Hur man räkna in omläsningar i sitt goodreads mål

Jag såg på Tessans bokblogg att hon undrade hur man kunde få in sina omläsningar i sitt goodreads mål. Målet är ju faktiskt att läsa ett antal böcker, inte att läsa ett antal nya böcker!  
För mig tog det evigheter och massa googlande att få reda på det och nu tänkte jag vara snäll att visa er hur man gör (för jag tror inte så många vet hur man gör det) för att få en omläsning in i ert goodreads mål: 

1. Gå in på boken du har läst om och klicka på Other Editions (x)
Jag tog bara en random bok och det blev Blodsmagi då den var den senaste boken jag läste.


2. Leta reda på den versionen ni vill ge betyg till nu, om den du vill ha redan är betygsatt funkar det bra att ta en liknande. Du vill ändå bara ha med boken i ditt goodreads mål. Klicka på titeln på boken. 
OBS! ej switch to this edition!

3. Scrolla ner tills du hittar My Review, brevid där hittar du också
review this edition | switch to this edition.
Klicka på review this edition. 

4. Skriv din recension och ge den ditt betyg. Men glöm inte bort att du måste sätta datum du läste klart boken på för att få med den i ditt goodreadsmål! 


Nu har du fått med din omläsning i ditt goodreads mål. Hoppas det hjälpte!
Har du några frågor är det bara att kommentera eller mejla mig. 

Wallflower - Stephen Chbosky

Tack Gilla Böcker för detta bok exemplar!

Titel: Wallflower
Författare: Stephen Chbosky
Serie: -
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 231
Betyg: 1 2 3 4 5


Beskriving från Goodreads:  
"Det är nåt visst med honom, eller hur?"
Bob nickade. Sen sa Patrick nåt som jag nog aldrig kommer att glömma: "Han är en wallflower. Han står och tittar på."
Jag visste inte att andra människor tänkte saker om mig. Jag visste inte att de iakttog mig. Jag satt på golvet mitt emellan Sam och Patrick i en källare på min första riktiga fest, och jag kom ihåg att Sam hade presenterat mig för Bob som sin kompis.
Bob höjde sitt glas och bad alla att göra detsamma.
"Skål för Charlie." Och hela gänget sa: "Skål för Charlie."
Jag vet inte varför de gjorde det, men det betydde mycket för mig att de gjorde det. Särskilt Sam. Särskilt hon.​

Under sitt första år i high school går Charlie från att iaktta till att delta. Med en naiv skärpa beskriver han utvecklingen från ensamhet till vänskap, förälskelse och sexuella irrfärder. Från förträngning till förlamande insikt.



Tankar och funderingar:
Jag har sedan tidigare läst den här boken på engelska, och det var inte så länge sedan heller. Men när jag fick den här boken ifrån Gilla böcker (tusen tack igen!) så la jag ifrån mig allt annat jag läste och började på Wallflower igen. Och den var precis lika underbar som första gången jag läste den!

Den svenska översättningen är minst lika bra som den engelska versionen. Men det är en sak som jag störde mig på något enormt. Efter varje brev (hela boken är skriven i brevform till en okänd person) i den engelska boken så avslutas det med "Love Always, Charlie" men i den svenska versionen är det i stället "Varma hälsningar, Charlie". Jag vet inte någon bättre översättning men på något sätt kändes inte varma hälsningar lika bra som love always. Annars har jag absolut inget att klaga på. 

Jag kan inte låta bli att älska Charlie! Han är så skör och snäll att man bara vill ta honom i sin famn och jaga bort allt ont som finns runt omkring honom. Finare person går inte att hitta. På något sätt kunde jag känna igen mig själv i Charlie vid vissa tillfällen och det gjorde att boken var riktigt trovärdig, så som Charlie gjorde skulle nog jag också gjort om jag var i samma sits.

Jag har nog aldrig gråtit så mycket till en bok. Jag tror jag grät från första sidan till den sista - non stop. Nu kanske det avskräcker er att läsa boken. Oroa er inte! Jag är jätte känslig och gråter till allt, men jag vill ändå varna er och ha ett par näsdukar bredvid just i fall att. 

Jag vill rekommendera den här boken till alla! Det har ingen betydelse om du är tjej eller kille, ungdom eller vuxen (kan inte precis säga barn då det innehåller sex och droger) du kommer gilla den ändå. För det här är en bok som kommer beröra dig in till hjärtat och stanna där i all framtid.

tisdag 29 januari 2013

When I was 8, I didn’t find a wardrobe to Narnia.
When I was 11, my Hogwarts letter didn’t come.
When I was 12, my satyr didn’t show up to take me to Camp Half-Blood.
Gandalf,
I’m counting on you to take me on an adventure when I’m 50.

The Selection - Kiera Cass

Titel:  The Selection
Författare: Kiera Cass
Serie: The Selection #1
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 327
Betyg: 1 2 3 4 5


Beskriving från Goodreads:  
Thirty-five beautiful girls. Thirty-five beautiful rivals…

It’s the chance of a lifetime and 17-year-old America Singer should feel lucky. She has been chosen for The Selection, a reality TV lottery in which the special few compete for gorgeous Prince Maxon's love.

Swept up in a world of elaborate gowns, glittering jewels and decadent feasts, America is living a new and glamorous life. And the prince takes a special interest in her, much to the outrage of the others.

Rivalry within The Selection is fierce and not all of the girls are prepared to play by the rules. But what they don’t know is that America has a secret — one which could throw the whole competition… and change her life forever.



Tankar och funderingar:
Först och främst så avgudar jag den här framsidan, jag kan bara sitta och titta på den i timmar den är ju bara för fin! Det är faktiskt den stora orsaken till varför jag köpte den här boken. Visst är jag ytlig? Men seriöst finaste omslaget har jag inte sett på jag vet inte hur länge. 

Och nu till boken, jag kan inte säga att boken är den bästa jag har läst. Jag tycker att världen som Kiera Cass har byggt upp för oss har sina brister och inte riktigt hänger ihop. Förhoppningsvis blir det kanske några svar på våra frågor i nästa bok, men i första fick vi inte riktigt någon förklaring på nått - kanske något smått men det hjälpte inte mig så mycket i alla fall. 

Annars är boken en söt liten romantisk bok som jag faktiskt gillar. Jag tycker om att America (ja det är huvudkaraktärens namn!) inte är tokig i prins Maxon på direkten som i stort sätt alla andra av tjejerna är. Och jag blev riktigt förvånad över att hon nästan säger det till honom första gången de träffas. För mig gjorde det boken så mycket bättre för jag är ganska irriterad på kärlek vid första ögonkastet i det här laget. Dock så blir hon ju förälskad i honom senare, även fast hon inte verkar inse det själv. Men det gillar jag! 

Jag tål inte Americas första pojkvän Aspen som dumpar henne för han vill vara den som försörjer henne (WTF?! kärlek handlar inte bara om det tok!). Jag tål verkligen inte honom alls.
Blev skapligt irriterad att America inte kan släppa honom och det hjälper ju inte med att han kommer till slottet också. Jag blev riktigt arg på henne för att så fort hon ser honom så är allt nästan bra igen, bara puss puss hångel igen. Nej America satsa på Maxon istället! 

måndag 28 januari 2013

Nu finns jag också på Twitter! Klicka här för att komma till min profil. 

Det är jag som är Caroline - Peter Barlach

Titel:  Det är jag som är Caroline
Författare: Peter Barlach
Serie: -
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 320
Betyg: 1 2 3 4 5


Beskriving från Goodreads:  
"'Men flytta hemifrån då, för fan!' Det är nästan en timme sedan mamma skrek de magiska orden, men de klingar fortfarande som en skön refräng i huvudet. Det var allt jag behövde höra."
Caroline, 17 år, en kall vinterkväll i Orminge centrum, iklädd jeansjacka.

På bara några veckor har Caroline fixat boende, jobb och dunjacka. Med charm och självförtroende knockar hon sin omgivning. Överlevaren Caroline är den felande länken mellan Pippi Långstrump och Lisbeth Salander.

Under en vinter får vi följa Caroline på hennes ensamma, envisa flykt undan sin mamma. Hon träffar bland andra Andreas, som hyr ut sina bortresta föräldrars matkällare för tusen kronor i månaden. Och Joakim, en gift man som raggar upp henne i delikatessdisken där hon jobbar. Men viktigast för henne blir Stephanie; en 40-årig före detta knarkare och modell som numera bara missbrukar kaffe och treo och pluggar till sjuksköterska. Stephanie är den enda som vågar ställa frågan: "Varför flyr du från din mamma, Caroline?"


Tankar och funderingar:

Denna bok läste jag först och främst inför bokträffen den 16 februari. Innan har jag sett att flera bokbloggare har läst den här boken men jag har inte riktigt läst vad de tycker om boken då jag ansåg att det här är inte min typ av bok. Vilket inte är helt fel, det är inte min typ av bok men bara för det betyder det ju inte att boken är dålig heller?

Det är kanske inte någon stor favorit men boken hade sina ställen då jag faktiskt tyckte om den. Vid vissa tillfällen kunde jag till och med känna igen mig själv i Caroline och jag tror tack vare det som gjorde boken mycket bättre. Dock vid andra tillfällen kunde jag verkligen inte förstå varför Caroline gjorde som hon gjorde men man kan inte alltid förstå sig på alla.

Boken är riktigt lätt läst och jag läste ut den på bara en dag. För även om inte sådär mycket saker händer hela tiden så kunde inte i alla fall jag sluta läsa, jag ville verkligen få reda på vad som kommer hända med henne. Och till slut när Stephanie försvann då kunde jag verkligen inte lägga ifrån mig boken, jag måste ha reda på nu vad som har hänt med henne!

Jag är faktiskt riktigt glad över att läst den här boken för den har fått mig att tänka mer på framtiden och att det kanske ordnar sig ändå. Även fast boken kanske inte riktigt handlade om det så fick jag den känslan efter jag har avslutat boken. 

söndag 27 januari 2013

Anna i från Boktycke håller en tävling där hon firar att hennes blogg fyller hela 2 år! Tävlingen är riktigt kul och annorlunda, får att få nästa fråga måste man svara rätt på första och då får man ett lösenord. Lite svårt att förklara, men klicka på länken så får ni mer information.

Ni glömmer väl inte också att jag håller i tävling? Läs mer om det här. 

Cover Characteristic - Moon


 Varje vecka anordnar Sugar and Snark Cover Characteristic där man anger sina 5 favoritomslag av veckans vald ämne. Veckans Cover Characteristic är: Moon.





5.  Wolfsbane (Nightshade #2) - Andrea Cremer 
4. Fateful - Claudia Gray


3. Betrayal (Leticia #2) - Lindsay Anne Kendal
2. Wings of the Wicked (Angelfire #2) - Courtney Allison Moulton


1. Cat O' Nine Tails - Patricia Leever 

lördag 26 januari 2013

I min brevlåda [3]

Den här veckan har jag fått hem tre böcker. Tekniskt sett är det bara två då den ena boken fick jag som pdf till min platta och för att vara helt ärlig så fick jag ena boken förra veckan men jag tyckte det kändes onödigt att visa bara en bok. 


Wallflower - Stephen Chbosky
Beautiful Creatures - mörka drömmar, livsfarlig kärlek - Kami Garcia och Margaret Stohl 
Delirium - Lauren Oliver

Wallflower fick jag Gilla böcker. Jag hade ingen aningen vilken bok jag skulle få från dom när de mejlade mig så när paketet dök ner i brevlådan (de mejla mig på torsdagen jag fick paketet redan dan efter!) och jag öppna och såg att det var Wallflower så blev det ett glädjeskrik. Den är såååå fin! 

Beautiful Creatures fick jag från Semic som pdf, har redan hunnit läsa halva boken och den är faktiskt riktigt riktigt bra!  Hinner nog att läsa klart den senare idag. 

Delirium hade jag beställt från the Book Depository för ett tag sedan, som sagt kom den förra veckan men visar upp den nu. Har redan läst boken på svenska men kände att jag ville ha den engelska versionen i bokhyllan. 

fredag 25 januari 2013

Halvblod - Sofie Trinh Johansson

Tack Mörkersdottir för detta bok exemplar!

Titel: Halvblod
Författare: Sofie Trinh Johansson
Serie: Halvblod #1
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 662
Betyg: 1 2 3 4 5

Beskriving från Goodreads:  
Aveline Johansson, 22 år, lever med ett hjärta skört som glas. Det stillasittande livet har gjort henne till en enstöring som umgås mer med rollkaraktärerna i sina böcker än med verkliga vänner. Men efter att ha råkat höra ett samtal mellan sina föräldrar, ett samtal hon vet att hon aldrig borde hört, förändras hela livet. Plötsligt befinner hon sig på flykt med den enda personen som vet vem och vad hon egentligen är. Men kan hon lita på Billy? Eller är hon i större fara med än utan honom?

"Halvblod" är den första delen i en vampyrtrilogi, som tar med dig på en hisnande resa mellan gott och ont. Men vad är egentligen vad?



Tankar och funderingar:
Jag har velat läsa den här boken ändå sedan det var reklam om den på facebook. Jag hade till och med vunnit en auktion på tradera men säljaren skickade aldrig boken, typiskt! Men när jag blev lite tuffare så mejlade jag  Mörkersdottir och frågade om jag kunde få ett recensions exemplar av dom. Och gissa vad glad jag blev över att jag fick ett ja! När boken väl dök ner i brevlådan blev jag sjukt förvånad över hur tjock Halvblod är, hela 662 sidor! Och inte nog med det så är texten väldigt liten så det tog flera veckor för mig att läsa boken, fast det kan bero på att jag läste många andra böcker emellan.

Missförstå mig inte, jag gillade boken jätte mycket men jag kände att jag behövde komma ifrån den ibland, den lilla texten gav mig huvudvärk vid ett flerpar tillfällen. Annars är boken riktigt bra! Sofie Trinh Johansson skriver på ett jätte fint och bra sätt och jag var fast redan i början av boken. Dock blev boken lite seg ju längre in man kom och till slut läste jag inte för jag ville ha reda på mer utan mer bara för läsandes skull. Dock tyckte jag takten kom upp mer i slutet.

Jag älskar vampyrerna i boken, de är inte tråkiga dricker bara djurblod vampyrer utan är riktigt tuffa och jagar människor istället. Sjukt coola! Och skuldkänslor vad är det?
Och sedan hände det hemska, triangeldrama! Jag börjar bli ganska trött på triangeldramer nu för tiden, verkar finnas i varje bok! För mig hade det inte gjort något att  Sofie Trinh Johansson hade skippat den delen och lagt till lite mer spänning som jag tyckte behövdes just vid den tidpunkten.

Utöver det är faktiskt den här boken en av de bättre svenska vampyr böckerna jag har läst på ett bra tag, om inte någonsin!
Jag kommer kanske inte slänga mig över andra boken i serien i första taget, men jag kommer verkligen läsa den då jag vill veta mer om Aveline och Billy.

 Jag vill starkt rekommendera den här boken till de som tycker om att läsa om mer blodtörsta vampyrer.

The Last Olympian - Rick Riordan

Titel:  The Last Olympian
Författare: Rick Riordan
Serie: Percy Jackson and the Olympians #5
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 361
Betyg: 1 2 3 4 5
Utläst: 16 Januari 2013


Beskriving från Goodreads:  
Climactic battles rage on New York streets in the final book of Rick Riordan's large-scale Olympian series. As Kronos' massive offensive moves towards its ultimate goal, Percy Jackson struggles to comprehend the full meaning of a long-awaited prophecy. A momentous fantasy cycle rumbles to its ominous conclusion.





Tankar och funderingar:
Slutet på Percy Jackson, nej alltså inte hjälten utan serien. Jag vill inte spoila er men trodde ni verkligen att Percy Jackson inte skulle klara det? Inte jag i alla fall men man var ju tvungen att läsa hur han räddade Olympus och sina vänner. Men var det verkligen han som rädda dom alla? -blink blink-

Jag hade väldigt höga förväntningar när jag började läsa den här boken och det är med lite besvikelse jag avslutade serien. Jag vet inte riktigt varför, jag hade nog räknat med mer. Jag tyckte boken inte var i samma klass som de övriga i serien. Visst det innehöll så otroligt mycket spänning, men för mig kändes lite för mycket. Man hade inte tid att andas innan något nytt hände.
Och vad kan man säga om slutet, det var verkligen inte så som jag hade tänkt mig. Vilket är faktiskt riktigt bra. Känns riktigt bra att avsluta med att Luke blev en hjälte tillslut och inte bara Percy fick ta äran för allting.

Jag kommer lätt börja att läsa Rick Riordans andra serie Heroes of Olympus som utspelar sig i samma "värld" men med andra hjältar.
För Rick Riordan har vuxit i mina ögon. Så som jag kände när jag läste första boken i serien, att den var lite barnslig stör jag mig inte alls på längre (visst kan den vara lite barnslig på sina ställen, men jag älskar det!).  Nu känns snarare bra att läsa en lätt läst och rolig bok till skillnad från allt annat jag läser. 


Jag lyfter på hatten åt Rick Riordan! Du har blivit en av mina absolut favoritförfattare! 

onsdag 23 januari 2013

Tag: Happy Bookaholic

Jag blev taggad av Cecilia från Vår bokvärld, det är faktiskt första gången jag blev taggad med namn (alla andra gånger har det varit om du känner dig taggad) vilket gjorde mig super glad! 

FRÅGORNA:

1. Vad älskar du med att köpa nya böcker?
 Uhm! Allt! Lukten! Känslan! Uhm typiskt nu kom jag inte på mer ord. Men jag verkligen älskar det. Väntan på att böckerna ska komma hem om man beställt dom från internet eller när man köpt dom i en affär och man bara känner hur fin den är i påsen. LOVE IT!

2. Hur ofta köper du nya böcker?
 Det brukar gå i perioder. Ibland kan det gå perioder då jag inte beställer hem böcker på väldigt länge. Men ibland går det perioder då jag beställer hem böcker hela tiden.

3. Fysisk bokaffär eller bokhandlar online - vad föredrar du? 
 Det är ju något speciellt att handla i en bokaffär men tyvärr är ju det också dyrare. Jag bor också i en sådan liten stad att vi har inte någon bra bokaffär nära så för mig blir det oftast att jag beställer hem från internet.

4. Har du någon favorit bokaffär?
SF-bokhandeln, jag verkligen avgudar det stället! Dock är det ganska långt ifrån mig men varje gång jag är i Stockholm så måste jag gå in där. Och då måste mitt resesällskap alltid dra mig ut därifrån annars kan jag stanna där hur länge som helst.

5. Brukar du förbeställa böcker?
 Oftast inte, dock har jag gjort det nu. Jag vill ha Clockwork Princess så fort som jag bara kan.

6. Har du en månadsbudget för bokinköp, som du inte får överskrida?
 Både ja och nej. Jag vet att  jag inte för överskrida mer än 800-1000 kr för då har jag inte råd att äta. Men oftast brukar jag hålla mig med 200-700 kr i månaden när jag beställer böcker.

7. Bokköpstopp - är det något för dig?
 Alltså, både ja och nej. Varje gång jag har bokköpstopp hittar jag alltid 28038403482 mer böcker jag vill ha hemma och läsa nu så det brukar vara ganska svårt att hålla. Så köpstopp för jag har för många böcker att läsa funkar aldrig. Men köpstop för jag inte har råd funkar alltid.

8. Hur stor är din bokönskelisa?
 Så stor! Så stor!

9. Vilka tre böcker (från din önskelista eller förbeställningslista) vill du äga NU?
 Clockwork Princess - Cassandra Clare
Requim - Lauren Oliver
Och andra delen i Throne of Glass som inte har fått en titel och kommit ut än.

10. Vem taggar du vidare?
Jag taggar alla som vill göra det, men jag taggar lite extra på PetraCecilia (BookObsession)BokBeate och Drizzleandhurricanes

måndag 21 januari 2013

The Battle of the Labyrinth - Rick Riordan

Titel:  The Battle of the Labyrinth
Författare: Rick Riordan
Serie: Percy Jackson and the Olympians #4
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 342
Betyg: 1 2 3 4 5
Utläst: 15 Januari 2013


Beskriving från Goodreads:  
Freshman orientation is about mastering new things, but this is ridiculous. Percy didn't expect that in his first week at school, he would have to face a squad of demon cheerleaders. And the dangers are far more than scholastic: Kronos's armies are threatening even the relative safety of Camp Half-Blood. The fourth installment of Percy Jackson and the Olympians deals out action, surprises, suspense, and gripping characters.




Tankar och funderingar:
Nu har jag kommit till näst sista boken i Percy Jackson serien och jag måste säga att böckerna blir bara bättre och bättre. Jag verkligen älskar Rick Riordans humoristiska stil och jag kan inte sluta skratta när jag tänker på en del saker som hände i den här boken.

Hittils är den här boken min favorit i serien (har ju fortfarande sista delen kvar att läsa), den var sjukt spännande och som vanligt satt jag som på nålar nästan hela tiden. Jag kunde verkligen inte lista ut vad som skulle hända härnäst och jag verkligen avgudar (jag är bara för kul!) sådana böcker.

För mig känns det också mycket bättre att Percy och de andra har vuxit upp då det kändes lite mer verklighetstroget (inte för boken är så verklighetstrogen men jag hoppas ni förstår) med valen den gjorde. Jag hade alltid så svårt att tänka mig att så unga skulle klara av deras quest och nu när de har blivit äldre så har jag inga problem med det alls.

Jag tycker det är kul att Rachel kom tillbaka och fick en större roll vilket jag inte hade räknat ut alls, men jag klagar inte. Jag älskar den tjejen. Hon är så tuff för att vara mortal! Mer av henne tack! Och kom igen när ska det bli Percy och Annabeth. Jag orkar snart inte vänta mer! Det blev i falla en kyss, men jag vill ha mer!

Det är med otroligt stora förväntningar jag slänger mig över den sista delen i Percy Jackson serien. 

söndag 20 januari 2013

Cover Characteristic - Angel Wings

Varje vecka anordnar Sugar and Snark Cover Characteristic där man anger sina 5 favoritomslag av veckans vald ämne.
 Veckans Cover Characteristic är: Angel Wings.



5. Hush Hush (Hush Hush #1) - Becca Fitzpatrick
4. Halo (Halo #1) - Alexandra Adornetto




3. Angelology (Angelology #1) - Danielle Trussoni
2. Growing Wings - Laurel Winter


1. Doomed (Ancient Legends #2) - Jayde Scott

lördag 19 januari 2013

Ni glömmer väl inte min tävling jag håller i?
Titta in här för att få mer information! 

fredag 18 januari 2013

The Perks of Being a Wallflower - Stephen Chbosky

Titel  The Perks of Being a Wallflower
Författare: Stephen Chbosky
Serie: -
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 231
Betyg: 1 2 3 4 5
Utläst: 13 Januari 2013

Finns hos: CdonAdlibris

Beskriving från Goodreads:  
Charlie is a freshman.
And while he's not the biggest geek in the school, he is by no means popular. Shy, introspective, intelligent beyond his year yet socially awkward,he is a wallflower, caught between trying to live his life and trying to run from it.

Charlie is attempting to navigate his way through uncharted territory: the world of first dates and mix tapes, family dramas and new friends; the world of sex, drugs, and The Rocky Horror Picture Show, when all one requires is that perfect song on that perfect drive to feel infinite. But he can't stay on the sideline forever. Standing on the fringes of life offers a unique perspective. But there comes a time to see what it looks like from the dance floor.


Tankar och funderingar:
Så många känslor! Så många känslor!

Det här är en bok som du glömmer bort ditt liv, du glömmer bort att äta, sova och allting annat för du kan inte lägga ifrån dig boken. Du kan verkligen inte sluta läsa för du måste få reda på mer om Charlie och de andra. Ditt liv är obetydlig när du läser The Perks of Being a Wallflower och så många känslor dyker upp att du inte vet vad du ska ta dig till med dom. 

Jag vågar inte skriva en lång recension på den här boken för inga ord kan beskriva hur helt underbar den här boken, för det finns inte tillräcklig många ord som passar in.

Allt jag kan säga är:
Läs den! 

torsdag 17 januari 2013

problemet med de böjda omslagen




Jag vet inte om det är bara jag, men alla mina papperback efter jag har läst dom har böjda omslag. De böcker jag visar på bilden är värst. De är förövrigt Chaos Walking av Patrick Ness som har så tunna omslag så jag blir galen. 
Jag har låtit böckerna varit under typ 10 tjocka och tunga böcker för att få framsidan mindre böjda men icke sa nicke. Jag blir så galen! Jag måste läsa på något jätte konstigt sätt för ALLA mina böcker ser ut så när jag är klar, många går att typ fixa men de har alltid den där böjden. 

Har ni samma problem som jag och om har ni någon ide hur man kan lösa det?

onsdag 16 januari 2013

Clockwork Prince - Cassandra Clare

Titel  Clockwork Prince
Författare: Cassandra Clare
Serie: The Infernal Devices #2
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 495
Betyg: 1 2 3 4 5
Utläst: 12 Januari 2013

Finns hos: CdonAdlibris

Beskriving från Goodreads:  
In the magical underworld of Victorian London, Tessa Gray has at last found safety with the Shadowhunters. But that safety proves fleeting when rogue forces in the Clave plot to see her protector, Charlotte, replaced as head of the Institute. If Charlotte loses her position, Tessa will be out on the street—and easy prey for the mysterious Magister, who wants to use Tessa’s powers for his own dark ends.

With the help of the handsome, self-destructive Will and the fiercely devoted Jem, Tessa discovers that the Magister’s war on the Shadowhunters is deeply personal. He blames them for a long-ago tragedy that shattered his life. To unravel the secrets of the past, the trio journeys from mist-shrouded Yorkshire to a manor house that holds untold horrors, from the slums of London to an enchanted ballroom where Tessa discovers that the truth of her parentage is more sinister than she had imagined. When they encounter a clockwork demon bearing a warning for Will, they realize that the Magister himself knows their every move—and that one of their own has betrayed them.

Tessa finds her heart drawn more and more to Jem, though her longing for Will, despite his dark moods, continues to unsettle her. But something is changing in Will—the wall he has built around himself is crumbling. Could finding the Magister free Will from his secrets and give Tessa the answers about who she is and what she was born to do?

As their dangerous search for the Magister and the truth leads the friends into peril, Tessa learns that when love and lies are mixed, they can corrupt even the purest heart


Tankar och funderingar:
Jag kan lätt säga att Cassandra Clare har blivit en av mina favorit författare på senaste tiden. Alla böcker som jag hittills har läst med henne har alltid varit jätte bra och super spännande. Och det är precis det Clockwork Prince är. Själv är jag mer förtjust i The Infernal Devices än The Mortal Instruments men det kan helt och hållet bero på att jag är helt förälskad i Jem.

Boken kunde vara seg i sina ställen men när något speciellt hände så kunde jag inte lägga ifrån mig boken. Vid ett tillfälle så fräste jag till och med mot min pojkvän att sluta störa mig. Vad är det med pojkvänner och ska alltid störa när man läser?

Jag tyckte dock att Bridget sånger var jobbiga och jag ska inte ljuga, jag hoppade över att läsa dom totalt. Jag vet att många tyckte om dom men för mig blev det bara irriterande. Jag ville ha reda mer på vad som händer, inga sånger (och kanske lite mer Jem)! Och på tal om Jem, hur gullig är han inte? Hur underbar och söt var han inte när han fria till Tessa. Även fast jag tycker om båda killarna lika mycket så går mitt hjärta den här gången till Jem

Jag måste ha nästa bok nu och jag orkar verkligen inte vänta till Mars att den ska släppas! Det ska bli spännande att läsa hur serien ska sluta och vem Tessa kommer bli tillsammans med tillslut, men jag är ändå nervös. Tänk om det inte blir ett bra slut? Och jag vill ju inte heller att serien ska ta slut, för jag är helt förälskad i den. Mars kan inte komma snabbt nog! 


tisdag 15 januari 2013

Top Ten Tuesday - 2013 Debuts


Varje vecka anordnar The Broke and the Bookish en Top Ten Tuesday där man anger sina 10 favoriter i veckans valda ämne.
Veckans Top Ten Tuesday  är: 2013 debut books we are dying to read.




1. Splintered  - A.G. Howard
2. The Madman's Daughter (The Madman's Daughter #1) - Megan Shepherd


3. MILA 2.0 (MILA 2.0 #1) - Debra Driza

4. Between the Devil and the Deep Blue Sea (Between, #1) - April Genevieve Tucholk




 5. Dance of Shadows (Dance of Shadows #1) - Yelena Black 
6. Taken (Taken #1) - Erin Bowman



7. Linked  - Imogen Howson
 8. Level 2 (The Memory Chronicles #1) - Lenore Appelhans 

 

9. Strands of Bronze and Gold (Strands of Bronze and Gold #1) - Jane Nickerson
 10. My Name is Rapunzel  - K.C. Hilton 

måndag 14 januari 2013

jag håller tävling! [AVSLUTAD]

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!


För att fira att jag fyller år den 13 februari tänkte jag fira med en liten tävling här på bloggen, för inte ska bara jag få presenter då.
Jag har fyra böcker att lotta ut med två lyckliga vinnare. Jag vill säga att alla böcker har blivit lästa av mig men inga kanter eller så är sönder, utan alla är i bra skick.

Första paket innehåller de två första delarna i Vampire Academy på svenska.


Törst - Richelle Mead
Fruset Blod - Richelle Mead







Det andra paketet riktar sig till lite äldre läsare då båda böckerna innehåller en hel del sex.
Dock så är ena boken i storpocket och den andra i vanlig pocket format så de är inte lika stora. Men det är ju innehållet man är ute efter eller hur?

Nattens Begär - Sherrilyn Kenyon
Nattens Lekar - Sherrilyn Kenyon





Vill du vara med och tävla så kommentera här nedanför med vilket paket du vill tävlar om (du kan tävla om båda) och din emailadress.
Du kan få två extra lotter om du antingen:
1. Skriver om tävlingen på din blogg eller twitter account.
2. Följer mig på bloglovin.
Om ni gör något sådan så var snäll skriv och linka det i kommentaren när du anmäler dig.

Tävlingen avslutas den 10 februari.

Lycka till!





The Titan's Curse - Rick Riordan

Titel  The Titan's Curse
Författare: Rick Riordan
Serie: Percy Jackson and the Olympians #3
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 294
Betyg: 1 2 3 4 5
Utläst: 5 Januari 2013

Finns hos: CdonAdlibris

Beskriving från Goodreads:  
When the goddess Artemis goes missing, she is believed to have been kidnapped. And now it's up to Percy and his friends to find out what happened. Who is powerful enough to kidnap a goddess? They must find Artemis before the winter solstice, when her influence on the Olympian Council could swing an important vote on the war with the titans. Not only that, but first Percy will have to solve the mystery of a rare monster that Artemis was hunting when she disappeared—a monster rumored to be so powerful it could destroy Olympus forever.

Tankar och funderingar:
Nu har jag kommit fram till tredje delen i serien om Percy Jackson och gud (ser ni vad jag gjorde där?) vad spännande det börjar bli. Dock är den här boken inte min favorit i serien, utan jag tyckte den var lite små seg.

Jag kunde inte riktigt förstå mig på de nya karaktärerna som kom in i den här boken, vilket gjorde att hela läs upplevelsen förstördes. Annabeth som är min favorit var inte med så mycket och jag satt och väntade hela tiden tills hon skulle dyka upp. Men jag verkligen gillar att Percy är förtjust/förälskad i henne och jag hoppas att de två snart ska bli ett par.

Tyckte slutet av boken var lite segt och ganska förutsebart dock, man förstod nästan att Thalia skulle göra som hon gjorde (förlåt vill inte spoila de som inte har läst boken). För vem annars skulle profiteran handla om annars än Percy? Blev dock rikligt förvånad över att få reda på vem Nico och Biancas pappa var. Ska bli super intressant att läsa mer hur det kommer utveckla sig.

Jag har faktiskt inte så mycket mer att säga om boken men jag tycker att ni som inte har läst den här serien än ska ge den en chans för jag kan lova er, ni kommer inte att ångra er.
Vill ni inte läsa den på engelska så finns det en svensk utgåva på alla böcker i serien ute.

söndag 13 januari 2013

Cover Characteristic - Red Dresses


Varje vecka anordnar Sugar and Snark Cover Characteristic där man anger sina 5 favoritomslag av veckans vald ämne.
 Veckans Cover Characteristic är: Red Dresses.




5. Ruby Red (Edelstein Trilogie #1) - Kerstin Gier
4. Unearthly (Unearthly #1) - Cynthia Hand


 3. Everneath (Everneath #1) - Brodi Ashton 
 2. Shattered Souls (Souls #1) - Mary Lindsey 



1. Drowning Ophelia (Immoral Dracula, #1) - Eva Natsumi 

lördag 12 januari 2013

I min brevlåda [2]

Den här veckan har jag fått massor av böcker, me likie!
Förutom de böcker jag visade er i Onsdags fick jag även hem min beställning från Amazon och en av två böcker från The Book Depository. 


The Unbecoming of Mara Dyer - Michelle Hodkin 
Throne of Glass - Sarah J. Maas
Daughter of Smoke and Bone - Laini Taylor
The Hobbit - J.R.R. Toliken
  
Dessa fyra böcker är alla från Amazon. Tror jag betalade cirka 4 pund st för alla böcker jag beställde hem, vilket jag inte kan klaga på. Dock så måste jag säga att Daughter of Smoke and Bones framsida är inte så snygg, men det blir så när man är snål.
Jag har även läst Thorne of Glass sedan tidigare men jag tycker den är så bra så jag vara bara tvungen att ha den i min bokhylla och då passar man på att köpa den när den är billig. 

Breathe -  Sarah Crossan 
Pandemonium - Lauren Oliver
The Perks of Being a Wallflower - Stephen Chbosky 
Les Misérables - Victor Hugo


De tre första böckerna är från Amazon och den andra från The Book Depository.
Ännu en gång visar jag hur snål jag är med att köpa en annorlunda framsida än den jag har. Jag pratar alltså om Pandemonium. Jag tycker den här framsidan är sjukt snygg men första boken går inte att hitta i just den stilen. Jag har inte första boken hemma just nu, det är faktiskt den jag boken jag också beställde hem från The Book Depository som inte har kommit än. 

Men jag har bestämt mig för att jag ska inte bry mig om ifall böcker i en serie inte matcher, till exempel inte är samma framsida typ eller lika stora. Så många böcker har fått nya framsidor ny för tiden som inte matchar den första boken så jag kan lika gärna bli van nu. På det sättet slipper jag vänta på att just "min" framsida ska släppas och för att vara ärlig, så kan jag nu också beställa hem den billigaste upplagan också. Känner mig så sjukt snål när jag säger så, men har man inte mycket pengar så har man inte det. Det är inte lätt att vara sjukskriven ibland. Men det är ju faktiskt samma innehåll ändå.



fredag 11 januari 2013

På senaste tiden har jag börjar spela World of Warcraft igen för att ha något att göra tillsammans med min pojkvän. Och tack vare det har inte mycket läsning blivit gjort, vilket inte är bra då jag har över 50 böcker i min att läsa hög. 

Har även fått hem min beställning från Amazon som jag ska visa er på söndag vilka böcker det blev. Jag har också fått hem ett paket/brev från The Book Depository, dock bara ena boken av två som jag beställde. Trodde jag skulle få den andra boken idag (fick paketet igår) då båda böckerna jag beställde skickades samma dag men bara ett få timmar ifrån varandra men icke sa nicke. Blir väl att jag får den på måndag nästa vecka förhoppningsvis, inte för det är så bråttom då jag har redan läst den boken på svenska. Men vill så gärna läsa om den innan jag börjar på del tre.  

För övrigt läser jag Clockwork Prince av Cassandra Clare som är helt underbar! Tror jag gillar The Infernal Devices mer än The Mortal Instruments, men de är väldiga nära varandra i alla fall. '




torsdag 10 januari 2013

The Sea of Monsters - Rick Riordan

Titel  The Sea of Monsters
Författare: Rick Riordan
Serie: Percy Jackson and the Olympians #2
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 265
Betyg: 1 2 3 4 5
Utläst: 3 Januari 2013

Finns hos: CdonAdlibris




Beskriving från Goodreads:  
After a summer spent trying to prevent a catastrophic war among the Greek gods, Percy Jackson is finding his seventh-grade school year unnervingly quiet. His biggest problem is dealing with his new friend, Tyson, a six-foot-three, mentally challenged homeless kid who follows Percy everywhere, making it hard for Percy to have any normal friends. But things don't stay quiet for long.

Percy soon discovers there is trouble at Camp Half-Blood: the magical borders that protect Half-Blood Hill have been poisoned by a mysterious enemy, and the only safe haven for demigods is on the verge of being overrun by mythological monsters. To save the camp, Percy needs the help of his best friend, Grover, who has been taken prisoner on an island somewhere in the Sea of Monsters, the dangerous waters Greek heroes have sailed for millennia. Only today, the Sea of Monsters goes by a new name: The Bermuda Triangle.

Together with his friends, Percy must retrieve the Golden Fleece from the Island of the Cyclopes or Camp Half-Blood will be destroyed. But first, Percy will learn a stunning new secret about his family, one that makes him question whether being claimed as Poseidon's son is an honor or simply a cruel joke


Tankar och funderingar:
Jag tyckte inte första boken var sådär superbra, den var ju inte heller dålig för den delen. Den fick ju faktiskt en fyra i betyg av mig. Själv tyckte jag att filmen var 700 gånger bättre än boken (kan bero på det otroligt snygga Logan Lerman. YUM!). Så därför hade jag inte precis sådär jätte höga förväntningar när jag började läsa andra boken i Percy Jackson serien.

Men gud vad förvånad jag blev. Den var ju så sjukt bra! Jag tror den här är en serien som blir bättre om man har läst boken före man har tittar på filmen. För ni visste väl att det ska bli en film på den här boken också, längtar!

När jag satt och läste så satt jag till och med och skrattade högt och min pojkvän tittade konstigt på mig, men när jag berättade varför jag skrattade så skrattade faktiskt han också. Så kul är boken! Man måste inte ens läst boken för att tycka den är kul. Förstår ni vad jag menar? För det lät lite konstigt.

För en gång skull så gillar jag andra boken mer än första boken, vilket måste vara första gången det har hänt. Man kan inte sluta att älska karaktärerna och man blir allt mer indragen i historien så man måste läsa resten av serien för att få reda på mer. För det här är inte någon serie som man ger upp efter ungefär hälften, utan man måste verkligen avsluta serien. Så med det sagt så slänger jag mig på tredje delen!

onsdag 9 januari 2013

I min brevlåda [1]

Tyckte det var dags att få ett ordentligt namn på sådana här inlägg så kom på det riktigt fyndiga namnet "I min brevlåda". Min fantasi bara sprudlar tycker ni inte det?

Först så är det tre böcker jag köpte när jag var i Stockholm och var på underbara SF bokhandeln. Tyvärr så var jag så dum och köpte del 9 i The Hallows av Kim Harrison. Blir att beställa hem resten av delarna i framtiden. 

Angelfire - Courtney Allison Moulton  
Unearthly - Cynthia Hand  
Pale Demon - Kim Harrison

Och idag kom mitt efterlängtade (har väl bara väntat i några dagar men ändå). Först skulle inte första boken i serien komma försen om flera veckor men det visade sig att cdon fick in boken snabbare än de trodde. Så ibland har man tur!
Boken jag pratar om är alltså Beautiful Creatures av Kami Garcia. Hela serien är så sjukt fina så jag avlider lite. Tror tredje boken är inte samma bokförlag men de matchar skit bra ändå. Ryggarna är precis lika dana och jag kan inte sluta titta på dom. 


Beautiful Creatures - Kami Garcia 
 Beautiful Darkness - Kami Garcia 
 Beautiful Chaos - Kami Garcia 
 Beautiful Redemption - Kami Garcia 
The Selection - Kiera Cass

Det var allt den här gången. Borde få mitt paket från Amazon nästa vecka sen blir det nog lite mindre. Skulle vilja säga köpstopp men det kan man ju aldrig hålla. Bokrean är ju inte långt bort och så är det ju min födelsedag i mitten av februari också. Så jag får helt enkelt bara säga mindre. 


tisdag 8 januari 2013

Nu är jag hemma och jag har 7984198798748334 nya inlägg att läsa. Min kväll är räddad! 

I Tallinn var det svin kallt och vi var inte ute på stan så länge. Vi var vid någon marknad och det var det värsta jag någonsin har varit med om. Om man tittade på något plagg så kom hon (det var typ bara kvinnor som sålde) fram och började prata Estniska som jag absolut inte förstår och det går inte få tyst på dom. Man går typ framåt och de följer efter till deras marknadstång är slut och då börjar nästa. Jag kände mig som en lamm som gick in i en vargflock. Usch! Resten av dagarna spenderades i hytten då min mamma blev sjuk och jag ville inte vara ute bland alla ryssar själv.

Väl i Stockholm blev det en snabbis till underbara SF-bokhandeln och tre böcker fick följa med mig hem, tur att jag inte var där längre utan var tvungen att springa snabbt tillbaka till bilen för mamma var fortfarande sjuk.
Upptäckte dock när jag kom hem att jag hade köpt del 9 i en serie istället för första. Vilket gör mig ännu mer irriterad är när man tittar i början av boken så brukar det oftast stå ordningen på en serie och då stod det att just den boken först, så därför tog jag förgivet att denna bok var den första. Nåja blir att beställa hem resten av böckerna någon gång. Är ändå billigare att beställa böcker från internet men det är något speicellt med att köpa böcker i en bokhandel.

Vilken bok som blev fel och de andra som inte blev fel får ni reda på imorgon eller någon annan dag den här veckan när jag har plockat fram kameran och fotat dom. Om jag har tur borde paketet från Cdon komma den här veckan så jag kanske väntar och visar alla på en och samma gång. Vi får se vi får se.

Hur som helst. JAG HAR SAKNAT ER SÅ! 


lördag 5 januari 2013

Imorgon bär det av till Tallinn för att bara slappna av och kanske lite billig shopping.
Vilket betyder att bloggen kommer stå tyst i ett par dagar, vet inte riktigt ifall det blir Stockholm efter resan eller om jag åker hem på direkten. Kommer kännas otroligt konstigt att inte sitta vid datorn i ett par dagar så vi får se om jag överlever.

Hoppas också att nästa vecka jag ska få mitt paket från Cdon, men självklart så är en bok slut och måste vänta på deras leverantör ska få in boken så jag kan få det. Och självklart måste det vara första boken i just den serien jag beställde hem. Hur otur kan man ha?! Hoppas ändå att det ska gå fort för jag vill så gärna läsa den boken. Och nej jag är så hemsk och tänker inte säga vilken bok det är. Det får ni reda på när jag får hem den.

fredag 4 januari 2013

Last Sacrifice - Richelle Mead

Titel  Last Sacrifice
Författare: Richelle Mead
Serie: Vampire Academy #6
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 594
Betyg: 1 2 3 4 5
Utläst: 2 Januari 2013

Finns hos: CdonAdlibris




Beskriving från Goodreads:  
Murder. Love. Jealousy. And the ultimate sacrifice.

The Queen is dead and the Moroi world will never be the same. Now, with Rose awaiting wrongful execution and Lissa in a deadly struggle for the royal throne, the girls find themselves forced to rely upon enemies and to question those they thought they could trust. . . .

But what if true freedom means sacrificing the most important thing of all?

Each other.


Tankar och funderingar:
Nu har jag avslutat Vampire Academy och jag känner mig helt tom. Gud vilken bra serie det är! En solklar favorit som jag kommer läsa om snart igen! 

Dock är inte den här boken min favorit i serien, den var lite för lång och seg i min smak och jag tyckte det tog lite lång tid innan saker riktigt hände. Vid en del tillfällen läste jag bara för jag ville få ett slut och inte för jag var nyfiken på vad som skulle hända härnäst. Dock kan det bero på att jag hade världens huvudvärk när jag läste, vem vet?

Lissa växte verkligen i mina ögon i den här boken och jag älskar hur mycket hon har vuxit och blivit så stark och självsäker. Otroligt nog växte Dimitri lite, inte mycket men lite i mina ögon och  för en gång skull så tyckte jag om honom. Men jag kan fortfarande inte förstå varför Rose väljer honom.

Blev faktiskt riktigt ledsen för Adrian skull, även fast jag visste att det aldrig skulle bli Rose och honom i slutet. Som tur är kommer Adrian vara med i spin-off serien Bloodlines som jag kommer slänga mig över så fort jag får tag i böckerna. För oh Adrian vilken underbar kille det är! Jag vet inte vad det är med mig och alltid ska tycka om den killen som huvudpersonen aldrig väljer, det här är inte första gången det händer.

Och nu till slutet, tyckte jag om det? Nja inte precis, för mig kändes det inte som ett riktigt slut på srrien, på boken ja men inte på serien. Visst blev jag förvånad över vem som hade dödat drottningen men allt annat var ganska uppenbart for mig.

I de övriga böckerna har jag förstått vad titel till boken syftar på men denna gång har jag ingen aning? Jag vet att alla i boken offrade något men förstår inte riktigt det där med sista. Hur som helst är jag väldigt glad över att ha läst den här helt fantastiska serie, jag förstår verkligen inte varför jag inte har plockat upp böckerna tidigare. Richelle Mead är helt fantastisk och jag kan inte vänta med att läsa mer av hennes böcker. 

torsdag 3 januari 2013

Spirit Bound - Richelle Mead

Titel  Spirit Bound
Författare: Richelle Mead
Serie: Vampire Academy #5
Språk: Svenska/Engelska
Antal Sidor: 489
Betyg: 1 2 3 4 5
Utläst: 1 Januari 2013

Finns hos: CdonAdlibris




Beskriving från Goodreads:  
Dimitri gave Rose the ultimate choice. But she chose wrong...

After a long and heartbreaking journey to Dimitri's birthplace in Siberia, Rose Hathaway has finally returned to St. Vladimir's-and to her best friend, Lissa. It is nearly graduation, and the girls can't wait for their real lives beyond the Academy's iron gates to begin. But Rose's heart still aches for Dimitri, and she knows he's out there, somewhere.

She failed to kill him when she had the chance. And now her worst fears are about to come true. Dimitri has tasted her blood, and now he is hunting her. And this time he won't rest until Rose joins him... forever.


Tankar och funderingar:
Den här boken är nog min favorit i hela Vampire Academy serien. Jag tyckte aldrig att boken blev seg (som en hel del långa böcker bruka kunna bli) och som vanligt satt jag som på nålar hela tiden och kunde inte lägga ifrån mig boken, måste varje kapitel sluta så himla spännande hela tiden?!

Som vanligt är jag inte så förtjust i Dimitri utan för mig är Adrian den som jag håller ögonen på och jag måste säga att jag älskade honom och Rose tillsammans, han är ju så himla gullig! Tyvärr blir det ju inte dom två i slutet som men man kan ju alltid drömma. Tyckte dock det var sjukt jobbigt att Rose var så elak eller vad man nu ska säga till honom. Även fast hon tror hon verkligen ger sig in i förhållandet så vet vi läsare att det inte är så.

Jag är faktiskt lite i chock efter jag läste boken och minns knappt vad som hände utan allt känns som en dimma just nu. På ett bra sett såklart!
Slutet var helt "Herregud vad hände precis?!" vilket kan vara jätte jobbigt om man inte har nästa bok liggande bredvid, men som tur jag hade annars hade jag nog svimmat.

Känns som hela den här recensionen blev lite flummig och jag har inte så mycket att säga, för jag vet faktiskt inte vad jag kan säga om denna otroligt fantastiska bok.. Jag känner mig helt borta efter ha läst boken och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Nästa bok här kommer jag!